Dacky.eu is responsive

Dacky logo banner

Dack.eu is live met responsive design, duidelijke navigatie en SEO geoptimaliseerd door afbeeldingen om te zetten in HTML.

Voor heb ik een responsive design ontworpen op basis van de design zoals consumenten die gewend zijn op de Japanse site. Maar ik heb het design wel simpeler gemaakt. Dat wil zeggen, de navigatie veel duidelijker gemaakt. Ook het aantal afbeeldingen zijn minder. Deze zijn omgezet in HTML. Het grote voordeel hiervan is dat zoekmachines de pagina beter kunnen lezen en begrijpen. Kortom een strakker design met behoudt van de speelse kleurenschema. 

dacky responsive op de mobiiel, desktop en tablets

Dacky hoefde niet te kiezen voor responsive design

Tegenwoordig is het internet overal, op de telefoon, tablet en desktop. Dit betekent dat bezoekers de web pagina zien met verschillende schermgroottes. In het verleden, gingen de gesprekken hierover met name over het “probleem” van kleine schermen zoals smartphones. Maar tegenwoordig beging ik met het ontwerpen voor smartphones. Hierdoor is het “probleem” direct opgelost. De ontwerpen voor de tablet en desktop volgen daarna. biedt ik standaard aan voor alle pakketten.

Tekst in afbeeldingen

Een veel voorkomend probleem is dat tekst in een afbeelding wordt gezet. Het probleem is dat computers deze moeilijk kunnen lezen. Er is optical character recognition (OCR) software, die tekst in afbeeldingen omzetten in een voor een computer leesbare tekens. Hierbij kijkt de software naar een bepaalde patroon in een afbeelding. Namelijk elke letter is op een bepaalde manier geschreven en dit vormt een patroon waarop de software inschat wat de letter is. Daarnaast werkt een OCR-software met woordenboeken. Het voordeel hiervan is dat de software kan kijken of de letters die ze heeft gevonden overeenkomen met een woord en als deze niet voorkomt kan de software inschatten welk woord er wel hoort te staan. In vogelvlucht, de software schat wat er in de afbeelding staat. Maar dit kost veel computer-kracht, zeker als om een omvang gaat zoals zoekmachines in hun index hebben. Daarom gebruiken zoekmachines OCR-software niet (of althans heel zelden).

Doordat zoekmachines de tekst in de afbeelding niet lezen, kan een web pagina ook niet naar voren komen voor deze woorden. Het beste is om de tekst om te zetten in voor computers leesbare tekst, zoals html maar pdf is ook goed leesbaar. Soms is het niet mogelijk om de tekst om te zetten. Dan kan de webmaster de gebruiken. De alt attribuut staat voor alternatief en is een stukje tekst die voor computers wel leesbaar is. Op die manier is het mogelijk een afbeelding toch leesbaar te maken voor zoekmachines. Kortom gebruik HTML en minimaliseer het aantal afbeeldingen. Daarnaast is het bijkomende voordeel dat de web pagina sneller laadt omdat HTML minder bytes kost dan een afbeelding.

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

*
*

De volgende HTML tags en attributen kunnen worden gebruikt: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>