Veranderingen van dns.be

dns.be

dns.be is de organisatie achter de .be domeinnamen. De verhuis procedure is veranderd voor elke .be domeinnaam maar verder veranderd er niks.

Dns.be is de organisatie achter het country code Top Level Domein (ccTLD) van .be. Deze vereniging heeft geen winst voor ogen en verzorgt de registratie van .be. Echter, zoals bij elke andere organisatie, zijn verbeteringen noodzakelijk om een betere dienst te kunnen verlenen. Daarom heeft dns.be enkele veranderingen door gevoerd. Deze veranderingen zijn met name in het verhuizen van de .be domeinnamen. De procedures die veranderd zijn zijn naar onze mening meer een update om bij te blijven met de verhuis procedure zoals die bij andere domeinnamen plaats vinden.

Allereerst veranderd er voor de huidige domeinhouders niks. De huidige domeinhouders blijven eigenaar van dezelfde domeinnaam. Echter voor verhuizingen is wel het nodige veranderd. Dat betekend als u uw domeinnaam wil verhuizen naar een andere register dan zijn er nieuwe regels voor deze procedure. Om deze nieuwe regels rechtskracht te geven zijn de algemene voorwaarden veranderd per 14 juni 2011.

De nieuwe procedure voor het verhuizen van een .be domeinnaam gaat in per 15 juni 2011. De basis van deze procedure is dat de domeinnaamhouder verbonden is aan het domein en niet de register. Kortom de domeinnaamhouder wordt meer als eigenaar behandeld en de houder beslist op welk moment een domeinnaam wordt verhuist naar een nieuwe register. Hierbij moet worden aangemerkt dat het om een register gaat en niet de naamservers van de server. Dus een verhuizing naar een andere server kan makkelijk worden opgelost met een verandering van de naamservers (een unieke naam die aangeeft naar welke server de domeinnaam moet leiden om de inhoud van de web site te vinden). Hoe gaat de procedure in zijn werk:

Allereerst wordt er een e-mail verstuurd met een transfercode. Deze transfercode bezorgt u aan uw nieuwe register samen met alle andere informatie die nodig is voor een nieuwe registratie. Als de transfercode overeenkomt met de code die dns.be heeft dan zal de domeinnaam direct worden verhuist. De oude register wordt op de hoogte gesteld en de nieuwe register ontvangt een bevestiging dat de verhuis procedure succesvol is verlopen. Als u al bekend bent met het verhuizen van andere domeinnamen dan komt u deze procedure bekend voor omdat veel andere domeinnamen een soort gelijke procedure al kennen.

Een reachtie op “Veranderingen van dns.be”

  1. Door No Idea op 19 november 2013 om 16:52 Ik wist niet dat SIDN een reatsirgr was. Bij mijn weten kan je als klant bij een reatsirgr aankloppen voor domein registratie, en de reatsirgr handelt het verder af met sidn.Correct me if I’m wrong

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

*
*

De volgende HTML tags en attributen kunnen worden gebruikt: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>