Add-on domeinen

Een addon domein is een apart domein dat wordt gehost in uw primaire domeinnaam, die lijkt alsof het wordt gehost op een eigen account. Bijvoorbeeld als "idesthost.nl" uw primaire of hoofd domein is en u voegt een nieuw domeinnaam toe bijvoorbeeld "nieuwdomein.nl" als een add-on domeinnaam in uw cPanel account dan ziet een gebruiker van het internet in de adres balk van de web browser "nieuwdomein.nl". Dit terwijl de inhoud van deze web site uit een specifieke map van uw account wordt gehaald. Met andere woorden, u kunt met een add-on domeinnaam meerdere websites op één account beheren.

Parked domeinen

Een geparkeerde domein wordt gebruikt wanneer je dezelfde inhoud die wordt gehost op uw primaire domeinnaam het zelfde is op een ander door u ingekochte domeinnaam. Dit wordt vaak gebruikt wanneer iemand verschillende extensies van dezelfde domeinnaam, zoals "website.com", "website.nl" en "website.be" bezit. Als u deze additionele domeinnamen aanmeldt in uw cPanel account onder parked domains dan zullen deze geparkeerde domeinen omgeleid worden naar uw primaire of hoofd domeinnaam.

In het Unlimited hosting pakket kunt u onbeperkt domeinnamen parkeren, wat betekend dat u elk domein zelf op uw account kan plaatsen op onze server.

Sub-domeinen

Een sub-domeinnaam wordt vaak gebruikt om een bepaalde afdeling een unieke naam te geven. Bijvoorbeeld de afdeling billing wordt aangegeven als "billing.idesthost.nl". Dat wil zeggen, een sub domein is opgebouwd als volgt: "subdomein.primairedomein.nl" waarbij subdomein een naam is die u heeft aangemaakt in uw cPanel account en de primaire domain is uw hoofd domeinnaam zoals "idesthost.nl".

FTP-accounts

FTP staat voor "File Transfer Protocol" welke een protocol is dat uitwisseling tussen computers vergemakkelijkt. Het standariseerd een aantal handelingen die tussen besturingssystemen kan verschillen. Het FTP-concept maakt gebruik van een cliënt-servermodel. De cliënt maakt gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord waarna deze in contact staat met de server. Deze gebruikersnaam en wachtwoord wordt een FTP-account genoemd. Voor Microsoft zijn FileZilla of CuteFTP populaire programma's. Echter er zijn meer zeer goede programma's.

Ook ondersteun ik sFTP (Secure File Transfer Protocol). Dit is een beveiligde verbinding die gebruik maakt van SSH. Hierdoor worden de bestanden die over en weer verzonden tussen de FTP-server en de PC versleuteld. Deze manier van uploaden word door mij aangeraden.

MySQL databasen

MySQL is formeel een database management systeem. Dat wil zeggen, dit systeem zorgt ervoor dat er contact is tussen een server en de database. Welke op haar beurt weer zorgt voor het invoeren en uitgeven van queries of het uitgeven en invoeren van SQL database gegevens. Het aantal MySQL databasen staat voor het aantal databases die u kunt aanmaken. In al onze web hosting pakketten kunt u deze onbeperkt aanmaken.

Dit systeem in samenwerking met php wordt met name gebruikt voor programma's speciaal ontwikkeld voor web sites zoals WorldPress, Joomla, Concrete5, phpBB, opencart, osCommerce, enzovoort. Maar ik bied ook PostgreSQL aan. En door deze twee databases kunt u zeer veel programma's installeren op uw web hosting account.

cPanel

cPanel is de marktleider voor het draaien van stand-alone servers in een volledig geautomatiseerde point-and-click hosting platform. Vervelende taken worden vervangen door web interfaces en API-gebaseerde oproepen. cPanel is ontworpen met meerdere niveaus van bestuur, onder admin, reseller, eindgebruiker, en e-mail-gebaseerde interfaces. Deze verschillende niveaus bieden veiligheid, gebruiksgemak en flexibiliteit voor iedereen van de server beheerder om de e-mailaccount gebruiker.

Voor onze web hosting klanten betekend dit dat zowel beginnende als gevorderde gebruikers van web hosting alle taken gemakkelijk kunnen uitvoeren.

cpanel.jpg